ADÉU COLLIT, HOLA HABITACIÓ NOVA!

Hola! què tal?

Avui us ensenyo la nova habitació de la Tortugueta i us explico perquè ja no fem collit!
Amb valoració personal al final del post!




Ja portàvem molts mesos que ni jo ni la Tortugueta dormíem bé. Ella es despertava constantment (alguna nit fins a 15 vegades. Encara no m'havia tornat a adormir que ja es tornava a despertar...). És molt esgotador.
Tot i que molta gent et diu "home, però tu pots dormir al matí i aixecar-te quan vulguis!"
I, primer, en aquell moment no li fots un cop de puny perquè no tens forces ni per aixecar el braç, i segon que no sé què és pensen què és mantenir una casa mentre cuides al bebè... Es deuen pensar que el bebè és com un moble més, allà, i que no fa res.
 I jo només penso..."pobrets, quan tingueu un fill, ja us pot sortir dormidor..."

Bé, després d'aquest petit desfogament sobre gent impertinent, seguim...

Esgotada i morta de son, vam decidir amb el Papa Tortuga que podíem provar de dormir cadascú a la seva habitació. Se'm feia veritablement una muntanya, però era la única solució què hi veia en aquell moment.

Així doncs, vam comprar tot el què ens feia falta per la nova habitació i vam treure el què ja no hauríem d'utilitzar (cuna, butaca, calaixeres, ...).

Teníem clar que l'espai havia d'estar totalment adaptat a les necessitats i al moment que ara passa la Tortugueta. Per nosaltres, és estúpid posar-ho tot a l'alçada d'un adult si l'infant no medeix ni 1 metre d'alçada...seguiríem, doncs, el patró de l'estil Montessori, en tot el què poguéssim. Aquest estil o moviment, defensa l'entorn necessari del nen a l'abast del nen.

Així és com ens ha quedat.



Us ensenyo els punts clau de l'habitació. 

1. LLIT A RAS DE TERRA
Evitem caigudes i atorguem a l'infant més autonomia, ja que pot entrar i sortir sol del llit. 
També ajudem en aprenentatge de bons hàbits, ensenyant-li que cada dia s'ha de fer el llit. 
(sembla surelista, però és cert, la Tortugueta té 22 mesos i es fa el llit 😋)

Vam tenir algun mal de cap a l'hora d'escollir matalàs... Volíem agafar un dels bàsics d'Ikea (però de tamany gran) i al final vam agafar aquest, que era una mica més bo, i així si hem de dormir algun dia les dues al llit no es farà malbé tant aviat (ni la meva esquena tampoc).

La funda nòrdica també és d'Ikea, i ens va semblar ideal per a buscar tots els animals abans d'anar a dormir. La trobareu aquí.


Dins els quadres hi vam posar les petjades de la Tortugueta. Els marcs són aquests.
La lletra és de la botiga Casa.
La guirnalda és feta a casa, en podeu tenir contactant amb Tortugueta Shop.


2. ESTORA
Ajuda a frenar si hi ha alguna caiguda del llit. A més a més, a casa nostra tenim rajoles a terra i és molt fred, així donem una mica més de caliu a l'habitació.
Aquesta és d'Ikea, la teniu en varis colors. Nosaltres, totes les que tenim a casa són d'aquest model. Ens encanta.


3. LLITET NINA
Sembla una tonteria, però a nosaltres ens ha ajudat a tenir una nova rutina (tot i que encara ha de variar una mica) de posar a dormir a la nina a la nit i despertar-la al matí (i fer el seu llit també eh!).
El llitet també és d'Ikea, el trobareu aquí.


Com podeu veure la Minnie també té la mateixa nòrdica que la Tortugueta. No, no la venen, simplement hem tallat la part de darrera de la coixinera que l'hem posat en blanc, i ... et voilà, ja tenim manteta per la nina.

4. MIRALL
Sempre que buscava inspiració d'habitacions Montessori per internet veia que hi tenen miralls. Ho trobava una mica perillós perquè si sense voler fa un cop fort, el pot trencar i tallar-se. 
Però si ho arribem a saber li poso molt abans! 
Li encanta mirar-se, parlar, ballar, fer-se "besitos", ... És més, fa com a mena d'assajos de diferents estats d'ànim... crec que serà actriu... 




5. TAULETA DE NIT
Tota habitació per a dormir ha de tenir una tauleta de nit, així que els nens i nenes no són menys. 
Nosaltres ja la teníem, perque abans que naixés la Tortugueta, vam comprar tot el conjunt d'armaris de la col·lecció ASKVOLL d'Ikea. 



6. LLUMETA
Damunt la tauleta de nit, hi tenim una caixa de mocadors per a que es pugui netejar soleta els moquets si vol i la llumeta en forma de guineu, que la podeu trobar aquí. Aquesta llumeta la recomano 100%. Porta unes piles carregables i la llum dura tota la nit. 
N'hem tingut d'altres de Zara Home, Primark, Decathlon, ..., però la llum només dura unes poques hores... 
Aquesta a més, incorpora un altra posició on s'encén el cor de la guineu, i s'apaga al cap de 15 minuts. Ho trobo molt bona idea pels nens i nenes que ja dormen bé tota la nit (no és el nostre cas). 



7. JOGUINES
 No m'agrada massa la idea de que a l'habitació hi hagi joguines, ja que d'aquesta manera transmetem que és un espai de relax i no de joc.
Tot i que alguna cosa li hem deixat, com el cavallet de fusta que tant li encanta i que us recomanava en aquest post, i les casetes de fusta, que li vam fer amb fustes que teníem per casa.






8. CANVIADOR
 És cert que ja no pinta res aquest moble. La Tortugueta li encanta canviar-se ella sola davant el mirall i a més són poques les vegades que no ens demana d'anar al lavabo, però tot i així encara duur bolquer, i també he de tenir en compte la salut de la nostra esquena.
Així doncs, el canviador es queda a l'habitació fins que acabem l'operació bolquer.

Si voleu, en aquest post, us ensenyava com el tenim organitzat i lo bé que ens va.


Ens falta acabar d'ensenyar-vos algunes coses, com l'organització de l'armari, ..., però m'ho guardo per un altre post.


VALORACIÓ PERSONAL

La valoració és positiva. Hem passat de dormir 30 min seguits, a dormir d'entre 3-5 hores seguides. El canvi és bestial! Però hi ha nits de tot, no us penseu eh! Que aquests lutims dies ja portem dues nits que hem dormit en total 3 hores... 
Bé, almenys l'estona que dormim soles, descansem millor.

Jo, trobo que el collit és molt bó tant per la mare com pel bebè, us ho explicava aquí;  però a vegades s'espatlla i les coses s'han d'anar adaptant a la vida del moment. Feu sempre el què vulgueu amb l'educació dels vostres fills (amb seny, això si), deixeu que la gent critiqui, opini i jutgi sobre la vostra vida, però no deixeu que us ofengui. 

I vosaltres, encara feu collit? 
Què us ha semblat la nova habitació???? 

Deixeu-m'ho als comentaris! I compartiu-ho amb la gent que els hi pugui interessar! 

Gràcies!






Comentaris